מגידו UP - מעצבים את המחר
יצאנו לדרך!
התהליך האסטרטגי מגידו UP הושק בערב חגיגי, אליו הגיעו מי שעומדים לקחת חלק בנבחרת המנהיגים והמשפיעים שתעצב את העתיד שלנו.
מרכז תרבות מגידו ראה כבר אינספור אירועים מרגשים, תוססים וצבעוניים אבל כזה עוד לא היה!
ברוח הסלוגן "ממריאים אל המחר" הפואייה הפך לערב אחד לטרמינל של ממש, עם שערים לטיסות היוצאות אל העתיד של החינוך, הצעירים, הגיל השלישי, הסביבה, וכמובן עסקים, תיירות ותעסוקה.
כל המשתתפים קיבלו מראש כרטיסי טיסה אישיים עם שמם, עמם נכנסו לאולם הטיסות הממריאות (:
לצוותים הוקצו מרחבים יפהפיים לכינוס ראשוני, היכרות וצירוף חברים נוספים, והכל היה מהמם חושים, צבעוני ומרגש כמו התהליך שאנחנו יוצאים אליו.
בפתיחת הערב הציג ראש המועצה גיל לין את יעדי התהליך ואת הסיבה לו – כי העתיד עדיין לא ידוע אבל יש משהו שאנחנו יודעים בוודאות: שמה שהיה כבר לא מתאים, לא עונה על הצרכים ולא מסוגל להתמודד עם אתגרי ההווה והעתיד.
לין תיאר את תהליך העבודה בשלושה מסלולים מקבילים:
"הראשון להגדיר לעצמנו מי אנחנו, מה הסיפור המשותף שלנו וכיצד אנחנו רוצים להציג את עצמנו, לעולם, לחברה הישראלית ולעצמנו.
התהליך השני והמרכזי הוא בניית תמונת עתיד רצויה בנושאים המרכזיים שיקבעו את עתידנו והכנת תכנית רב שנתית שתביא אותנו ליעדים שנגדיר.
והשלישי, הוא התאמת המבנה והתרבות הארגונית של המועצה לצורך השגת אותם היעדים.
מדוע נבחרו חמשת התחומים הנבחרים?
1. החינוך הוא תחום הנמצא במשבר בכל העולם, בישראל וגם כאן אצלנו. כאשר המטרה שנציב לעצמנו היא לעצב מערכת חינוכית מתקדמת שתכין את ילדינו לאתגרי העתיד, כדי שיצאו בוגרים שמסוגלים להתמודד, ולהוביל לבניית עולם טוב יותר.
2. הצעירים הם העתיד ואנחנו חייבים לאפשר להם לבנות כאן את בתיהם, למצוא עבודה מתאימה לכישוריהם ולעודד אותם לקחת אחריות על עתידם ועתידנו. ולהוביל לצמיחה דמוגרפית, חברתית וכלכלית בכל יישובי המועצה.
3. התחום השלישי שהשתנה דרמטית הוא הגיל השלישי. כולנו נחייה חיים ארוכים יותר, בריאים יותר, וההתייחסות המסורתית לגיל השלישי פשוט כבר לא מתאימה. יש לנו כאן פוטנציאל אדיר של ניסיון ויכולות שיכול להוביל לצמיחה והתפתחות, יחד עם בניית פתרונות מתאימים למגבלות של הגילאים המתקדמים. ומענה נכון לגיל השלישי הוא אחד המפתחות העיקריים לשינוי.
4. התחום הרביעי שקריטי לעתידנו ושמירה על איכות חיינו כאן זאת הסביבה. כבר הגדרנו את האזור שלנו כמרחב ביוספרי, אבל אנחנו עוד רחוקים מהשלמת הפעולות הנדרשות לצורך שמירה על סביבה נקייה בריאה, טבע יפה ושמור וטיפול בפסולת ומחזור, כמו שהיינו רוצים.
5. והתחום האחרון ואולי בעצם הראשון שאנחנו חייבים לפתח הוא התשתית הכלכלית שתאפשר את כל זה. צמיחה כלכלית, היא תנאי לפיתוח האזור ומתן מענה לכל הצרכים שנגדיר. יש לנו פוטנציאל כלכלי אדיר כאן באזור, הן מתוקף מיקומנו הגיאוגרפי, הן בזכות הנכסים ההיסטוריים והנוף המרהיב ובעיקר בזכות האוכלוסייה האיכותית שלנו... כלומר - אתם!".
"בחודשים הקרובים נקבע בעצמנו איך תיראה תמונת העתיד של מועצה אזורית מגידו", אמר לין.
"בתמונת העתיד שלי, אני רואה: חינוך איכותי, המכשיר את ילדינו להוביל לקחת אחריות ולהתמודד עם המציאות. אני רואה משפחות צעירות שחוזרות אלינו, בונות את ביתן כאן במועצה, מפתחות סטרטאפים ופעילויות פורצות דרך ומגדלות כאן את ילדיהן. אני רואה את חברינו וחברותינו בגיל השלישי, פעילים, שמחים ומעורבים בעשייה, עם מנגנונים ומערכות המספקים פתרונות לכל הצרכים.
כולם מטיילים בסביבה ירוקה ויפה המהווה גם מוקד משיכה תיירותי ובסיס להתפתחות כלכלית, עסקים מתקדמים ורווחיים ומקומות בילוי לכל האוכלוסייה.
אנחנו כאן, כדי שכל זה יקרה, כדי להתמודד באומץ עם האתגרים, למצוא פתרונות, לבנות תכניות וליצור ביחד מועצה המהווה מופת ודוגמא לחברה הישראלית ומוקד משיכה לתושבים ועסקים. כדי ליצור את המועצה שנרגיש כולנו חלק ממנה, ונהיה גאים לחיות בה... המועצה האזורית מגידו!"
לאחר מכן הציגו יפעת שרון, מנהלת הפיתוח האסטרטגי של המועצה, ובועז בן יצחק, היועץ הארגוני המלווה של התהליך, את שלבי העבודה, אבני הדרך ויעדי התוצרים, על פי לוח הזמנים שנקבע. ראשי הצוותים הנבחרים הציגו את עצמם בסבב מרגש שהמחיש את ההטרוגניות הנפלאה שתאפיין את הרכבי הצוותים, בשילוב של תושבים ונציגי המועצה, אנשי מקצוע, גברים ונשים, צעירים ומבוגרים.
את הערב חתמה הרצאה מופלאה, שיח אינטראקטיבי עם ד"ר אייל דורון.
ד"ר אייל דורון הוא חוקר ומפתח חשיבה יצירתית, מומחה לאסטרטגיה יצירתית ולניהול בעולם חסר ודאות. דורון מוביל תהליכים של חשיבה יצירתית בקרב חברות, הנהלות בכירות, משרדי ממשלה ומובילי חינוך, בארץ ובעולם.
ד"ר דורון הציג ניתוח מבריק של המציאות בה אנו חיים ותיאר עולם שבו הבינה המלאכותית שינתה הכל, גם את הדרך שבה אנחנו פותרים בעיות ומפתחים רעיונות, ובעיקר כיצד היא מחייבת אותנו לחשוב מחוץ לקופסא, כי את מה שבתוך הקופסא היא כבר יודעת. הרעיונות שהציג דורון הציתו את הדמיון ויצקו השראה אדירה לתהליך שלנו, ועכשיו נשאר רק... לבצע!
אוטוטו הטיסות ננעלות ומתחילות לנוע אל מסלול ההמראה, בתחילת ינואר העבודה מתחילה!
צילום: איל שרייבר